Niemand wordt als moordenaar geboren

Home  >>  Publicaties  >>  Niemand wordt als moordenaar geboren

Niemand wordt als moordenaar geboren

16
jun,2016

0
cc foto: Sam Deng
cc foto: Sam Deng

Voed je kinderen op zonder haat richting andersdenkenden. Schrap al die hatelijke teksten uit heilige boeken. Niet de heilige boeken, maar de mensheid is heilig.

Voorheen kende ik Orlando niet. Ik had er weleens van gehoord, maar nog nooit van zo dichtbij meegemaakt. Het is niet meer nodig om daarheen te reizen, want een moordenaar, ene Omar, heeft de stad naar mij toe gebracht, helaas door meer dan vijftig mensen te vermoorden. Hij heeft honderden slachtoffers gemaakt en met slachtoffers bedoel ik naast de doden hun families, vrienden, collega’s, kennissen, buren.

Niemand wordt als een moordenaar of als haatdragend persoon geboren. Je wordt gevormd in je socialisatieproces. Vorig jaar kwam ik in gesprek met drie minderjarige moslimjongens op een pleintje in Gouda. Ik schrok van de haat en boosheid die ze in zich hadden richting homo’s, joden en ongelovigen.

Ik neem het deze jongens niet kwalijk, ik neem het hun ouders kwalijk en de mensen die drie onschuldige jongens opvoeden tot drie boze en haatdragende jongens.

Durf toe te geven dat hatelijke teksten in heilige boeken een negatieve en gevaarlijke invloed hebben op kinderen. Een veilige wereld begint met een veilige en gezonde opvoeding. Voed je kinderen op zonder haat richting andersdenkenden. Schrap al die hatelijke teksten uit heilige boeken. Niet de heilige boeken, maar de mensheid is heilig. Blijf actief betrokken bij de religieuze lessen van je kinderen.

Wees niet alleen maar zaadverspreider, maar wees ook opvoeder.

Dit opiniestuk verscheen eerder in de Volkskrant

The post Niemand wordt als moordenaar geboren appeared first on Joop.

Source: Joop Publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *